Den här webbplatsen behöver JavaScript för att fungera. Om du i din webbläsare stängt av JavaScript så måste du aktivera Javascript.Info om hemsidan och olika inställningar

Ett bra sätt att komma till denna familjesida är att lägga den bland era favoriter. På startsidan finns denna möjlighet.

Hemsidan är helt omgjord 2014-02-01 vad beträffar filmer/video och musik/ljud. Läs mer längre ned på sidan.

Inställningar

Om inte inställningar nedan är korrekta så bör du redan högt upp på skärmen ha fått ett meddelande. Om du genomför samtliga tester nedan och allt fungerar så kommer hemsidan att fungera perfekt.


Test 1. Javascript

Familjesidan använder på många ställen Javascript liksom de flesta andra hemsidor. Det är helt ofarligt att tillåta Javascript och givetvis helt och hållet på denna familjesida. Javascript behövs för att bilder, ljud/musik och filmer ska kunna visas.

Testa här om din webbläsare tillåter Javascript. Om testet lyckas ska bakgrunden bli gul för de flesta webbläsare. Alla ska dock få ett meddelande om att allt är OK.

Test 2. Bilder

Bilder ska visas i ett eget fönster och bakgrunden ska bli mörk.
Testa denna bild

Test 3. Ljud/musik

På denna hemsida visas endast kontrollpanelen till spelaren i ett litet fönster. Detta görs för att ljud/musik ska kunna spelas upp utan att täcka hela hemsidan. Vidare ska du när som helst kunna stänga av ljud/musik.

Observera kontrollpanelen visas längst upp på sidan och du måste kanske scrolla uppåt för att se den.

Testa om ett litet fönster öppnas och du kan höra musik.

Test 4. Filmer/video

Då en film visas så syns normalt inte kontrollpanelen. Men för bara musen över filmen så dyker den upp.

Testa en film där en Sorsele-bo hamnade i en nykterhetskontroll.Filmer/video - musik/ljud

Hemsidan är helt omgjord 2014-02-01 vad beträffar filmer/video och musik/ljud. Detta av två anledningar:

a)
Tidigare visades film/musik i popup-fönster. Många har dock i webbläsaren gjort inställningar så att popup-fönster inte tillåts.

b)
Tidigare användes alltid Adobe Flash Player för att visa filmer. Detta fungerar för de flesta moderna webbläsare. Men flash finns inte för surfplattor och smarta telefoner.

I den nya versionen används inte popup-fönter utan film/musik visas i ett lager ovanför själva webbsidan. Flash används för de webbläsare som klarar detta. Om inte flash går används HTML5 video som finns på det flesta webbläsare och på alla surfplattor och smarta telefoner. Detta möjliggörs genom att filmer/video numera har MP4-format och all musik/ljud har MP3-format.

För musik/ljud visas kontrollpanelen i ett fönster längst upp på sidan och du måste ibland scrolla upp för att t.ex. kunna stänga, ändra volym mm. Filmer visas alltid längst upp på skärmen och syns därför alltid oavsett om du scrollar upp/ner. Du kan scrolla upp och ner och välja något annat t.ex. en annan film, musik, se på bilder etc.